Danske og tyske museer i samarbejde

0
386

På en workshop i Lübeck 28. og 29. august vil 40 direktører og ledende medarbejdere fra museer og kulturinstitutioner i Danmark og Tyskland udveksle erfaringer i det grænseoverskridende samarbejde, etablere nye partnerskaber til at gennemføre fremtidige samarbejdsprojekter og udvikle fælles projektidéer samt drøfte finansieringsmuligheder for projekter.

23 institutioner
Deltagerne, der kommer fra 23 museer og institutioner for kultur, videnskab og turisme samt fra den kommunale administration, mødes inden for rammerne af INTERREG-projekt MusBelt i Centrum for Kulturvidenskabelig Forskning i Lübeck (ZKFL).

Programmet
Efter velkomst af direktøren for Kulturstiftung Hansestadt Lübeck, Prof. Dr. Hans Wißkirchen, starter workshoppen med en række inspirationsforedrag. Her vil Prof. Dr. Cornelius Borck fra ZKFL, Charlotte Hovgaard Andersen fra INTERREG-sekretariatet i Kruså, Jens Breinegaard fra det dansk-svenske samarbejdsprojekt MUSUND og Julia Pagel fra NEMO (Netværk af Europæiske Museumsorganisationer) med korte referater give inspiration til udvikling af grænseoverskridende kultursamarbejde.
Projektet er støttet af den Europæiske Union under Interreg IV A programmet „FemernbeltRegion”.

NO COMMENTS