Nordtyskland vil have den forbindelse

0
263

En række store nordtyske erhvervsorganisationer og Schleswig-Holsteins transportminister Reinhard Meyer holdt onsdag den 15. april pressemøde i København. De ønsker at understrege den brede støtte og opbakning til Femern-forbindelsen fra regeringen og erhvervslivet.

”Femern-tunnelen er mere end blot et byggeri. Det er et projekt, der knytter to lande tættere sammen. Den skaber en ”venskabsbro” mellem Danmark og Tyskland og resten af Skandinavien”, sagde Slesvig-Holstens transportminister Reinhard Meyer.

Stort flertal

”I Tyskland taler vi om det tavse flertal. Der er et stort flertal, der mener det er et vigtigt projekt, men som ikke kommer til orde. Som politikere er vi forpligtet til at se ud over vores egen næsetip og helt ud over havelågen. Jeg plejer at sige, at dette er et trans-europæisk projekt og ikke kun en forbindelse mellem Danmark og Tyskland”, sagde Reinhard Meyer.

Danmark er vigtigst

”Det tyske erhvervsliv ser store muligheder i Femern-tunnelen og et stærkere dansk-tysk samarbejde”, sagde Friederike C. Kühn formand for det industri- og handelskammeret i Lübeck, som repræsenterer 70.000 virksomheder. Delstatens samhandel med Danmark har en værdi af mere end 10 mia. kr. årligt.

”Intet andet land i verden er lige så vigtig for Slesvig-Holsten som Danmark, og forbindelsen mellem vore lande er et af de vigtigste rammevilkår for erhvervslivet”, sagde Friederike C. Kühn.

I Femern A/S er man glade for støtten fra de tyske politikere og det tyske erhvervsliv.

På mødet var erhvervslivet i både Hamborg, delstaterne Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern repræsenteret gennem organisationerne IHK Lübeck, IHK Schwerin, handelskammeret i Hamborg, og den tyske arbejdsgiverorganisation samt formanden for interesseorganisationen HanseBelt, der arbejder for at fremme dansk-tysk erhvervssamarbejde.

This post is also available in: English

NO COMMENTS