Bro klar til tunnel-arbejdere

0
410

Femern A/S er klar med en stibro, der skal sikre, at tunnelarbejdere, cyklister og fodgængere kan komme sikkert og effektivt til og fra – og rundt om – anlægsarbejdet med Femern-tunnelen. Broen blev hejst på plads den 11. juni hen over motorvejen ved Rødbyhavn. Broen er en del af de såkaldt fremrykkede aktiviteter, og opgaven blev udført af Zacho-Lind A/S fra Ishøj.

”Det er en stor dag at se broen komme på plads. Stibroen er en vigtig brik i infrastrukturen hernede og skal sikre, at tunnelarbejderne til fods og på cykel sikkert og hurtigt kan komme til og fra den kommende tunnelelementfabrik – og at de lokale borgere kan komme rundt om byggepladsen”, siger Bo Eske Nielsen, direktør i Femern A/S og fortsætter:

Stibroen er 3,5 meter bred og omkring 50 meter lang. Hele overbygningen af stibroen er udført i træ, men den er monteret med en stålunderbygning på borede betonfundamenter. En lignende bro skal i desuden placeres hen over baneterrænnet til juli.

Med stibroen er Femern A/S endnu et skridt nærmere at kunne aflevere et område øst for Rødbyhavn, der ift. infrastruktur og forsyning er parat til de konsortier, som vinde tunnelkontrakterne.

NO COMMENTS