Rekord på Øresundbroen

0
478
toll station

For første gang har mere end 30.000 biler passeret Øresundsforbindelsen i løbet af et døgn, oplyser Øresundsbron. Lørdag den 18. juli passerede 2015 30.955 køretøjer forbindelsen, hvilket er hidtidig døgnrekord.

Den tidligere rekord på 29.192 biler blev sat under togstrejken i 2014. Før da var rekorden på 28.894 biler. Den blev sat i juni 2009 og formodes at være på baggrund af en koncert med bandet Eagles i Malmø.

Mere ferietrafik

“Ferietrafikken er i år generelt højere end vi tidligere har set. Der er altså ikke nogen specifik begivenhed eller event, som har genereret den høje trafik i lørdags”, siger Karsten Längerich, chef for privatmarkedet hos Øresundsbron.

Sidste uges trafik steg med syv procent sammenlignet med samme uge sidste år. Ser man alene på BroPas-trafikken, som kun tæller fritidstrafik, har der været tale om en øgning på ni procent – 12 procent fra den svenske side og seks procent fra den danske side.

Fremgang på begge sider

“Konjunkturerne lige nu er ikke sådan, at den ene side trækker markant mere end den anden. Den svenske og danske krone ligger lidt tættere på hinanden nu end før. Det går godt for begge lande, og både danskere og svenskere kører mere nu, end de gjorde for et år siden. Det er vi selvfølgelig meget glade for”, siger Karsten Längerich.

355.000 husstande har nu fritidsaftalen BroPas, sammenlignet med 324.000 i 2014.

 

This post is also available in: German English

NO COMMENTS