European Cooperation Day

0
456

Siden 2012 er det europæiske samarbejde i Interreg og relaterede samarbejdsprogrammer blevet fejret med en årlig konference. European Cooperation Day løber i år af stabelen den 21. september.

I år er et særligt år, idet Interreg-programmerne har 25 års jubilæum. Dette vil blive fejret under mottoet “Sharing borders, growing closer” med hundredvis af lokale arrangementer i ugen op til den 21. september.

Arrangementet koordineres af INTERACT-programmet med støtte fra Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Regionsudvalget. Målet er at formidle resultaterne af det europæiske samarbejde på tværs af grænserne til offentligheden.

Højdepunkterne inkluderer et svømme-maraton mellem Grækenland og Albanien, en klassisk koncert i en grænseoverskridende grotte mellem Ungarn og Slovakiet, en projekt- bustur for journalister fra Letland og Estland, filmfestivaler om europæisk samarbejde i Spanien og Finlan, en fodboldkamp på tværs af grænsen mellem Finland og Rusland, graffitikunst mellem Frankrig og Spanien samt et kapløb mellem en litauisk hest, en hviderussisk traktor og en lettisk minivan.

Læs mere

This post is also available in: German English

NO COMMENTS