Tysk Minister: Ny høring, byggestart i 2019

0
989

Byggeriet af Femern Bælt bliver ikke påbegyndt før 2019, skriver Hamburger Abendblatt, efter at Schleswig-Holsteins transportminister Reinhard Meyer i går deltog på et møde i delstatens transportudvalg. “Endnu en gang sørger den tyske planlægningslovgivning for, at et milliardprojekt kun kan blive realiseret med årelang forsinkelse”, konstaterer avisen tørt.

Forklaringen på forsinkelsen skulle være, at der i de ca. 10.000 siders svar fra Femern A/S på de ca. 3.000 indsigelser i den afsluttede tyske høringsperiode skulle være så omfattende ændringer i forhold til den oprindelige ansøgning på andre 10.000 sider, at der er behov for en ny høring.

Set med danske øjne kan man undre sig over denne tyske langsommelighed i en sag, hvor de danske miljømyndigheder for længst har godkendt det samme projekt i stort set det samme område. Den danske VVM-redegørelse, som blev godkendt ved Folketingets vedtagelse af anlægsloven om Femern Bælt byggeriet den 28. april, 2015 har gennemgået det samme projekts miljømæssige konsekvenser i Femern Bælt, dog kun til territorialgrænsen og dog heller ikke landfæstningen på tysk side.

For nylig harcelerede den nytiltrådte danske transportminister Hans Christian Schmidt over udsigten til forsinkelser i Schleswig-Holsteins godkendelsesproces, nu sender hans slesvig-holstenske kollega aben tilbage.

This post is also available in: German English

NO COMMENTS