VIDEO: Enormt uudnyttet tysk potentiale

0
617

“Tyskland er det største eksportmarked for Danmark, også for byggebranchen, men vi fylder uendelig lidt set fra det tyske perspektiv. Hvis vi kigger på, hvor er eksportpotentialet for Danmark størst: Nogle snakker BRIK-lande, men vi skal ikke så langt. Vi skal bare til Tyskland, det er et enormt marked, vi har der for mer-eksport”. Sådan siger Jan Hesselberg, messeagent og ansvarlig for den danske fællesstand på Nordbau-messen.

40 års jubilæum for dansk fremstød

Over 30 danske virksomheder deltager i denne uge på Nordeuropas største byggemesse, som henvender sig til både erhverv og private. Nordbau-messen i Neumünster syd for Kiel kan i år fejre 60 års jubilæum, og i de seneste 40 år har det være med dansk deltagelse.

Jan Hesselberg fortæller, at messen for mange virksomheder er en overkommelig måde at blive introduceret til det tyske marked, f.eks. ved at finde en tysk forhandler af deres produkter. Og ifølge ham er der et enormt potentiale på det tyske marked

Skæv dansk deltagelse

Den danske repræsentation på Nordbau-messen består fortrinsvis af virksomheder fra Jylland og Fyn, selv om Neumünster ligger blot tre timers kørsel fra Storebæltsbroen.
“Jeg har ikke nogen forklaring baseret på tal eller udtalelser, men man måske forvente, at sjællænderne synes, Sverige er nærmere”, siger Jan Hesselberg.

Herunder: Videointerview med messeagent Jan Hesselberg.

 

NO COMMENTS