Transportkommissær: Femern stadig topprioritet

0
610

Transport-og bygningsminister Hans Christian Schmidt mødtes torsdag den 10. september i Bruxelles med EU’s transportkommissær Violeta Bulc for at drøfte Femern Bælt-projektet, herunder tidsplanen for den tyske myndighedsgodkendelse, projektøkonomien og EU-støtten til projektet.

Mødet kom i kalenderen, efter Hans Christian Schmidt på sin første arbejdsdag som transport- og bygningsminister i sommer fik besked om, at EU tildelte Femern Bælt-forbindelsen 4,4 mia. kr. i støtte til anlægsudgifter i perioden 2016-2019. Det var en del under det forudsatte i projektets seneste budget.

Klar med skriftlig tilkendegivelse

På mødet forsikrede kommissæren ifølge ministeren, at Femern Bælt-projektet er blandt de vigtigste europæiske infrastrukturprojekter. Samtidig erklærede hun sig parat til at komme med en skriftlig tilkendegivelse om udsigterne til yderligere støtte til Femern Bælt-projektet. Hun opfordrede desuden Danmark til at søge eventuelle ubrugte midler, der allerede i de kommende år kan komme tilbage i EU’s kasse.

“Jeg har haft et rigtig godt møde med kommissæren, hvor jeg fik, hvad jeg kom efter. Hun var dedikeret og havde en konstruktiv tilgang til de udfordringer, som jeg ikke lægger skjul på, at projektet står overfor”, siger Hans Christian Schmidt og fortsætter:

“Jeg har fortalt kommissæren, at der er tvivl om, hvornår vi får den tyske myndighedsgodkendelse. Jeg har heller ikke lagt skjul på, at det er en udfordring for os, at kommissionen i første omgang har tildelt mindre EU-støtte til projektet end ventet.”

Kommer til Danmark

På mødet talte minsteren og kommissæren bl.a. om, hvordan Danmark sikrer sig de bedste muligheder for at opnå yderligere støtte til Femern Bælt-projektets anlægsfase i fremtiden. “Jeg har gjort det helt klart, at der er brug for yderligere EU-støtte til anlægsfasen, hvis projektet skal realiseres”, siger ministeren.

Violeta Bulc tog på mødet imod en invitation fra den danske minister til at besøge Danmark i 2016.

“Det signalerer, at hun er interesseret i vores projekter. Ikke bare Femern Bælt-forbindelsen, men også de mange andre projekter på transportområdet med dansk involvering, som EU har givet støtte til”, siger Hans Christian Schmidt.

Foto: Transport-og bygningsminister Hans Christian Schmidt EU’s transportkommissær Violeta Bulc (Foto: Transportministeriet)

This post is also available in: German

NO COMMENTS