Femern-bekymring hos samarbejdspartnere

0
1374

På sit Politiske Forum i Malmö den 30. september har politikerne i det dansk-tysk-svenske regionssamarbejde STRING udtrykt bekymring for de nye bebudede forsinkelser for Femern-projektet. I en fælles udtalelse opfordrer de regeringerne og parlamenterne i Tyskland og Danmark til at arbejde for en hurtig byggestart inden for lovgivningens rammer.

Fælles udtalelse

STRING-samarbejdets Politiske Forum har derfor offentliggjort følgende udtalelse:
“Femernbælt-forbindelsen har stor strategisk betydning for Danmark, Tyskland, Norge Sverige og resten af Europa. Vi har brug for forbindelsen for at sikre vækst, bæredygtighed og velfærd for kommende generationer. Det er med stor bekymring, at vi er blevet bekendt med en ny forsinkelse af godkendelsesprocessen for den faste forbindelse under Femernbælt.”

Negativ vækstpåvirkning

STRING-samarbejdet frygter, at nye forsinkelser i forbindelse med etableringen af den Faste Femernforbindelse vil have en negativ indflydelse på en bæredygtig vækst i STRING-korridoren mellem København/Malmø og Hamburg.

Desuden mener politikerne fra Danmark, Tyskland og Sverige, at selv om der ikke hersker nogen tvivl om EU’s opbakning og økonomisk støtte til projektet, er det bydende nødvendigt at vise fremskridt i planlægningen af den Faste Forbindelse, da EU-medfinansieringens størrelse kan komme i farezonen.

Forsinkelser truer EU-støtte

EU havde allerede bevilget en medfinansiering af projektet for halvdelen af anlægsperioden frem til 2019. For anden halvdel skulle der søges midler igen, og her har EU meldt ud, at Femern-forbindelsen står øverst på prioriteringslisten. Forsinkelser i den tyske myndighedsgodkendelse har imidlertid forstyrret den oprindelige planlægning for anlægsarbejdet.

I STRING-samarbejdets udtalelse, som bliver sendt til de nationale transportministre i Sverige, Danmark og Tyskland, opfordrer STRING-politikerne derfor regeringerne og parlamenterne i Tyskland og Danmark til at gøre alt for at muliggøre en byggestart hurtigst muligt under hensyntagen til gældende lovgivning.

Fakta:
STRING er et politisk grænseoverskridende dansk-tysk-svensk regionsamarbejde. Dets højeste myndighed er Politisk Forum, hvis formandskab skifter hvert år mellem partnerne.
Efter Henrik Appel, MB i Københavns Kommune, overtager Mätta Ivarsson, formand for Udvalget for Regionsudvikling i Region Skåne STRING-formandsstolen for 2015/16.

This post is also available in: German

NO COMMENTS